Abigél tábor

  • Post author:
  • Post category:Hírek

Az idei nyári szünet újdonsággal indult, általános iskolás lányok nyertek betekintést a kollégiumi életbe, hiszen megszervezésre került az első Abigél tábor, melynek során tizenhét leány költözött be a kollégiumba. 
A tábor során a diákok megismerkedtek Szabó Magda Abigél című regényének megfilmesített változatával, melyen keresztül különböző, a női mivoltukhoz tartozó, és a felnőtté válást érintő kérdésekkel foglalkoztak. Az erőszakmentes kommunikáció, a magyarság tudat és a kreativitás is helyet kapott a programban.
Alkalmuk nyílt megismeredni a sakál- és a zsiráfnyelv sajátosságaival, illetve a film jeleneteit állókép formában bemutathatták. A játék és a móka sem maradhatott el, mölkky játék, aquaparty, activity és strandolás is megbújt a programok között. Pénteken délelőtt a diákok hálabefőtt készítésébe fogtak, majd vasárnap délelőtt az élményeiket elhelyezték az üvegekbe. Szombaton egész napos kirándulással kedveskedtünk a táborozóknak, ellátogathattak Zimonyba, a Kalemegdanra és az Illúziók Múzeumába. Az élménydús hetet „Horn Mici” vendégsége zárta, ahol a hét folyamán begyűjtött pontokat süteményre és tombolára válthatták a lányok.

Képek >>
Cikk (Hét Nap) >>