nyitokep

Korcsolyázás - január 27.
korcsolya

Kihasználva a tanítási szünetet, no meg a szép időt, diákjaink korcsolyázni mentek az Aviv Parkban lévő műjégpályára.

Képek >>

 
Farsang a magyar oviban - január 30.
 ovifarsang

Január utolsó szombatján farsangi vidámságban volt részük az óvodásoknak. A gyerekek jelmezbe öltöztek, szólt a zene, durrant a Kölyök pezsgő, és mindenkinek jutott bőven a farsangi fánkból. 

Képek >>

 
Szalagavató bál - február 6.
szalag

A farsangi időszak végén került sor a muzslyai Emmausz Kollégium és kollégiumunk szalagavató báljára. Bánátban ilyen jellegű eseményre még nem volt példa, annak ellenére, hogy az ünneplésnek ez a formája magyar eredetű, és közel 200 éves múltra tekint vissza. Azáltal, hogy e magyar hagyományt igyekszünk meghonosítani ezen a vidéken, arra is lehetőségünk nyílik, hogy mélyebben átérezzük nemzetünk összetartozását. 

Az ünnepség nem jött volna létre, nagylelkű támogatók nélkül, akik időt, energiát nem sajnálva rendelkezésünkre álltak. Ezáltal a magyar összefogásnak nagyon szép példája bontakozott ki a szemünk előtt.

Támogatóink voltak:

Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága - Magyarország

Tina Esküvői Ruhaszalon - Nagybecskerek

Elegancija Fodrászat - Muzslya

Foto Sanyi - Palkovics Sándor fényképész - Nagybecskerek

Rontó Márta zenetanár - Muzslya

Petőfi Magyar Művelődési Egyesület - Nagybecskerek

Kolorádó Együttes - Muzslya

Szalagavató ünnepségünkre Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár üzenetet küldött. 

Képek >>

Az államtitkár üzenete >>

Vajdaság Ma híradása >>

Pannon RTV összeállítása >>

Lelkigyakorlat - február 20-21.
lelkigyakorlat

Február közepén kollégiumunkban nagyböjti lelkigyakorlatot szerveztünk, melynek vezetője Utcai Róbert atya, csantavéri plébános volt.
A lelkigyakorlat után Német László nagybecskereki püspök látogatott el hozzánk, aki a szentmise után hangulatos előadásban megosztotta velünk a Fülöp-szigeteken töltött missziós éveinek élményeit, tapasztalatait. 

Képek >>

 
Nemzeti ünnep - március 15.
martak Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezett Nagybecskerek magyarsága a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület nagytermében.

Az ünnepségen kollégiumunk diákjai is részt vettek, akik közül Lackó Márta Kossuth-nótákat citerázott.

 
Húsvéti kreativitás - március 18-19.
kreativ Közeledik a Húsvét. Készülnek a festett és amgyar mintás tojások, nyuszik, báránykák és a barkafa. No meg a hétvégi különleges vacsora.

 

Képek >>

 

A magyar költészet napja - április 11.

kolteszet1

A Petőfi Magyar Művelődési Egyesület felkérésére kollégiumunk minden diákja aktív résztvevője volt az idei költészetnapi rendezvénynek. Lackó Márta citerajátéka mellett hallhattuk Fehér Ferenc: Apám citerája című költeményét, majd közösen Weöres Sándor, Radnóti Miklós, József Attila és Nagy László egy-egy megzenésített versét énekeltük.

 

Képek >>

 Néptánc- április 12.
dance1

Kádár Zoltán koreográfus lelkesedésének köszönhetően kollégista lányok és fiúk számára heti rendszerességgel néptánc oktatás kezdődött a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület nagytermében.

 Képek >>

 Csíksomlyói búcsú - május 11-15.

Csiksomlyo

A Boldogasszony Zarándokvonatnak idén nagybecskereki diákok is utasai voltak. 

Egy felajánlásnak köszönhetően kollégiumunkból és a muzslyai Emmausz Kollégiumból 10-10 fiatalnak lehetősége nyílt részt venni Csíksomlyón, az ősi Mária-kegyhelyen megtartott pünkösdi búcsún.

Képek >>

 Ballagás - május 19.
ballagas

A zárdakápolnában megtartott ünnepség keretében május 19-én kilenc végzős diák búcsúzott el kollégiumi társaitól és intézményünk minden dolgozójától. A hálaadó szentmisét Német László nagybecskereki püspök mutatta be.
Az ünnepség végén segítőkész, emberi kapcsolatokat építő magatartásáért Csipa Heléna, Horváth Renáta és Nyári Marina intézményvezetői dicséretben és könyvjutalomban részesült. 

Képek >>

 Magyar Kurír >>

 Vendégek Tabról - június 17-19.
zenekark Vendégül láttuk a Tabi Fúvószenekar tagjait. A zenekar - Sternóczky László vezetésével -, a Nagybecskereken megrendezett közép- és kelet-európai fúvószenekarok szemléjén (Begej Fest) vett részt, és 1. díjat nyert. Gratulálunk nekik!
 Tanévzáró kerti-partyjúnius 20.
kertik

A tanév bezárásaként kerti-partyt rendeztünk a kollégium udvarán. A diákok közül többen jutalmat vehettek át a közösségi életben tanúsított pozitív emberi magatartásukért.
Pizza, Coca-Cola, és a munkatársak alkalmi műsora tette emlékezetessé az estét.

Képek >>

 Tanévkezdés - szeptember 1.

iskola Örömet jelent számunkra, hogy tanévkezdésre teljesen megtelt a kollégiumunk.
Érettségizett diákjaink helyére 18 új diák nyert felvételt, akik Beodráról, Káptalanfalváról, Moholról, Óbecséről Péterrévéről Törökbecséről, Torontálvásárhelyről, Székelykevéről, és Tóbáról érkeztek hozzánk.
 
 Jubileumi meghívó - szeptember 6.
20

Kollégiumunk 1996-ban nyitotta meg kapuit. Idén ünnepeljük fennállásának 20. évfordulóját. Erre az ünnepi alkalomra szeretettel hívunk mindenkit, hogy közösen adjunk hálát az elmúlt évekért.

Időpont: 2016. szeptember 25.

Meghívó >>

 
Kollégiumi beavató - szeptember 8.
beavato

Szeptember második hetében beavató est keretében köszöntöttük az új kollégistákat, sok játékkal és nevetéssel. Reméljük, hogy a következő hetekben otthonukká válik az intézmény, és kedves élménnyekkel, új barátokkal gazdagodnak.

Képek >>

 
20 éve jubileum és névadás - szeptember 25.
jubileum1

Kollégiumunk 1996 augusztus 26-án nyitotta meg kapuit a délvidéki középiskolás és főiskolás lányok előtt. A 20 éves évfordulót hálaadó szentmisével és ünnepi műsorral tettük emlékezetessé. Az ünnepség keretében intézményünk felvette az egykori zárdaiskola alapítójának, Szathmáry Karolinának a nevét. 

Képek >>

Cikk - Magyar Szó >>

Cikk - Pannon RTV >>

Film - Pannon RTV >>  

 
Megemlékezés az aradi vértanúkról - október 5.
arad

Az aradi vértanúk előtt tisztelegve a nagybecskereki székesegyházban tartott október 5-én megemlékező ünnepséget az Emmánuel kamarakórus. A Lázár Vilmos honvédtábornok, aradi vértanú tiszteletére állíttatott emléktáblánál a városi magyar szervezetek mellett kollégiumunk képviselői is elhelyezték a tisztelet és emlékezés koszorúját.

Képek >>

 
Kirándulás - október 22-23.
godollo2

Kollégiumi pályázatunk díjazottjai jutalom kiránduláson vettek részt.
Az út során meglátogatták a Gödöllői Királyi Kastélyt, Veresegyházán a Medveotthont, és Budapesten a Terror Házát. 

Képek >>

 
Vendégek Nezsényből - november 7.
Nezseny kicsi Kollégiumunk szervezésében a nezsényi idősek egy csoportja ellátogatott Nagybecskerekre. A csoport tagjai az Irgalmasság Szent Évének alkalmából elzarándokoltak a székesegyházba, majd meglátogatták intézményünket, ahol finom ebéd várta őket. 
 
Kreatív hétvége - november 28.
kreativitas

Adventhez közeledve kreatív hétvégét szerveztünk diákjainknak. A lányok figurákat készítettek filcből fenyőtobozból és dekorgumiból, bögrét díszítettek decoupage technikával, karácsonyi koszorút készítettek, majd pedig mézeskalácsot sütöttek.
Köszönjük a Darusi Virágbolt szakmai segítségét, amellyel a koszorúkészítést irányította!

Képek >>

 
Zenés-táncos összejövetel - november 23.
buli1

A két magyar kollégium diákjai zenés-táncos összejövetelen vettek részt a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület nagytermében.
Ételből, italból és jókedvből nem volt hiány egész este. 

Képek >>

 
Irgalmasság évének bezárása - november 20. 
szentkapu5

Ünnepi szentmisével zárult egyházmegyénkben az Irgalmasság szent éve. A liturgikus szolgálatban és a szent kapu bezárását követő agapé lebonyolításában diákjaink is aktívan részt vettek. 

Képek >> 

 
Mikulás - december 6.
mikulasest

Meglátogatott minket a nagy szakállú, vidámságot és sok-sok ajándékot hozó Mikulás.

Várjuk jövőre vissza! 

Képek >> 

 
Mézeskalács - december 11.
ovikreativ

A kollégiumunkban működő hétvégi magyar óvodában karácsonyi előkészület zajlott. Az ovisok - a szülők és nagyszülők segítségével - mézeskalácsot díszítettek.

Képek >> 

B. Szabó György emléknapok - december 11.
petofi

A nagybecskereki Petőfi MME idén 27. alkalommal rendezte meg a B. Szabó György Emléknapokat, melynek keretében középiskolás diákok számára irodalmi pályázatot, általános iskolásoknak pedig irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdetett.
Az irodalmi pályázaton diákjaink közül többen is részt vettek. Első díjjal jutalmazták Horváth Ágnes munkáját, második díjat kapott Csasznyi Hilda, Berta Karolina pedig harmadik díjban részesült. 

Képek >>

 
Kreativitás/2 - december 10. 
kreativits

Sok szép karácsonyi koszorú, ajándék és illatos mézeskalács készült az idei tanév második kreatív hétvégéjén. 

Képek >> 

 
Karácsonyváró délután a nagybecskereki idősekkel - december 11.
caritas

Advent 3. vasárnapján a nagybecskereki idősek egy csoportja látogatott hozzánk. A szentmiség Elias Oholiedwarin verbita missziós atya mutatta be, melyet a hétvégi magyar óvoda kis csoportjának műsora követett. Az örömteli délutánt agapé zárta. 
Köszönjük a helyi Caritas csoport segtíségét!

Képek >> 

 
Pizza vacsora - december 21.
pizzavacsora

A karácsonyi szünet előtti héten pizza sült a sütőben. Közös erővel készült, mindenki örömére.

Képek >> 

 
Karácsonyi összejövetel - december 21.
karacsonyest

Karácsonyhoz közeledve összegyűltünk, hogy mélyebben megértsük Jézus Krisztus születésének titkát. Épült betlehemi szállás, volt játék és ajándékozás is. 

Képek >>